Μπράιαν Φέρυ: Σαμπάνια στο καμαρίνι, νερό στη σκηνή - Radio Mythos1965

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 60s 70s 80s 90s ROCK DISCO POP KAI ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΚ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΝΟ ΕΔΩ!

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μπράιαν Φέρυ: Σαμπάνια στο καμαρίνι, νερό στη σκηνή

Ο 72χρονος Βρετανός δανδής της ροκ ξεσήκωσε το αθηναϊκό κοινό - ανάμεσά του και τον Αμερικανό πρέσβη - στο sold out live του στο Ηρώδειο.

Εγγλέζος στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό που κατέκλυσε χτες βράδυ το Ηρώδειο, ο Μπράιν Φέρυ, ο ραδινός θρυλικός frontman των Roxy Music εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου, ενώ ακόμη κόσμος συνωστιζόταν για να εισέλθει κι ακόμη κάποιοι ζητούσαν εναγωνίως στη μαύρη αγορά το μαγικό εισιτήριο για τη sold out συναυλία.
Κάποιοι πάντως φαν του φαινόταν να έχουν ήδη πάρει την απόφαση ότι θα απολαύσουν ηχητικά το live απ΄τα παγκάκια του εξωτερικού περιβόλου, με μια μπύρα ή ένα ουίσκι από το μπαρ στο χέρι, για παρηγοριά. Δεν κακοπέρασαν!
Ο ίδιος ο Φέρυ, τυπικός gentleman, προσηνής και ευγενέστατος με τους πάντες, είχε ζητήσει από τους Έλληνες διοργανωτές κι αυτή τη φορά σαμπάνια για το καμαρίνι του και σταθερή θερμοκρασία 24 βαθμούς Κελσίου, σε όλους τους χώρους.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που προσέχει τη φωνή του με την οποία συνεχίζει ακούραστος, στα 72 του χρόνια, να οργώνει (με οικονομία πάντως) την υφήλιο. Πάνω στη σκηνή, ψηλόλιγνος –διαχρονικά-, κομψότατος μέσα στο μαύρο κοστούμι του (το βρετανικό GQ τον έχει εξάλλου αναδείξει, μεταξύ άλλων, ως τον τραγουδιστή με το καλύτερο ντύσιμο του κόσμου!), ο Φέρι έπινε μόνο νερό ξεσηκώνοντας το πλήθος απ΄το ξεκίνημα με το Don’t stop the dance.
Με νερό έβγαλε τη βραδιά, ως τις 11 παρά (με δυο ανκόρ )τραγουδώντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μια καριέρας με 30 εκατ. δίσκους πωλήσεις, απογειώνοντας το κοινό ειδικά με το Let’s stick together και το Avalon, δυο από τις πολλές κορυφαίες στιγμές μιας από τις δυνατές μουσικές βραδιές της φετινής χρονιάς στο ρωμαϊκό μνημείο.
Ακόμη και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δεν αντιστάθηκε και βρισκόταν όλη τη νύχτα, στους ρυθμούς ενός από τους μεγαλύτερους δανδήδες της διεθνούς μουσικής σκηνής και ισόβιου λάτρη των γυναικών –μουσών (μαζί του είχε φέρει και χτες βράδυ μια: την καλλονή σαξοφωνίστριά του, που δημιουργούσε πολλούς συνειρμούς ντυμένη σαν catwoman σε ένα ελαστικό μαύρο σύνολο).
«Είμαι ευτυχής που είμαι μέσα σε αυτό το μαγικό χώρο μαζί σας», αρκέστηκε να πει κάποια στιγμή, για να συνεχίσει με τις μουσικές του που μιλούν κατά 90% για τον έρωτα (παρόλο που πρόσφατα έχει δηλώσει «το ναρκωτικό δεν είναι πια ο έρωτας αλλά η ζωή»), και να καθίσει κάποια στιγμή κι ο ίδιος στα πλήκτρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages